Sluiten

Categorieën

Filters

  Trappen van Ladder.nl

  Trappen van Ladder.nl

  Wat is het verschil tussen een trap en een ladder? Het verschil zit simpel gezegd in de treden (sporten) en de hellingshoek.

  In de norm voor ladders en trappen EN-14122-1 wordt bij een hellingshoek boven 75° tot en met 90° gesproken van een ladder, de horizontale bouwdelen worden hier sporten genoemd.

  Bij een trap is dit een vast toegangsmiddel met een hellingshoek boven 20° tot en met 45°, waarbij men spreekt van treden in plaats van sporten. Tussen de ladder en een trap zit toepasselijk een ‘trapladder’, hierbij wordt gesproken over een vast toegangsmiddel met een hellingshoek boven 45° tot en met 75°. Waarbij ook, net als een trap, wordt gesproken over horizontale bouwdelen als treden. Alles onder de 20° wordt gezien als een ‘helling’.

  Omdat er veel soorten trappen zijn is een keuze maken soms lastig, wij begrijpen dit goed. Voor een vaste toegangsweg is een vaste trap een goede keuze, deze trap wordt vaak gekozen als er een permanente oplossing moet worden gevonden. De vaste trap is vaak maatwerk, hierin is er een keuze voor verschillende platformenleuningen en treden. Mits er geen vaste toegangsweg nodig blijkt, is een bordestrap of industrietrap vaak de juiste keuze. Mochten er grotere hoogtes willen bereikt worden, maar is er geen vaste toegangsweg nodig, dan is een vliegtuigtrap een goede oplossing.

  De vliegtuigtrap heeft een maximale stahoogte van bijna 4 meter. Bij een vliegtuigtrap is een zij-uitstap ook mogelijk, hiermee wordt dan gesproken over een maatwerk product.

  Maatwerk

  Een uitstekend platform? Uitneembaar leuningwerk? Zelfsluitende poort?
  Er zijn oneindige mogelijkheden met ons maatwerk. In onze fabriek in fabriceren wij al meer dan 20 jaar trappen conform de laatst geldende Europese Normen. Van verrijdbare bordestrappen tot vaste aluminium of stalen constructies, alles is mogelijk.

  Klik op de onderstaande knop om een offerte te ontvangen van een maatwerk product.


  Offerte maatwerk

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »