Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nynke Koornstra - Woensdag 18 September 2021

  Virol blij met klimmateriaal

  Bij het scheiden van metalen maken de medewerkers van Virol Metaal gebruik van een overslagkraan op rupsbanden. Deze bestaat uit meerdere componenten en is door Virol zelf gebouwd. Om er veilig van te kunnen op- en afstappen leverde Roossien twee toegangsbordessen van thermisch verzinkt staal en een aluminium kooiladder aan het afvalverwerkingsbedrijf. Via de tekenkamer en de fabriek van Roossien vond het klimmateriaal zijn weg naar het bedrijf in Winschoten. En met succes!

  Duurzame afvalverwerking
  Virol levert duurzame oplossingen voor afvalstromen, grondstoffen en materialen. Het bedrijf in Scheemda verzorgt de inzameling en bewerking van oud papier, karton, kunststoffen, metalen, elektronisch afval en andere afvalstromen. Vanuit het hoge Noorden bedient Virol de drie noordelijke provincies en het Duitse Emsland.

  3D-tekeningen

  Om de uitgangssituatie in kaart te brengen maakten een Commercieel Technisch Adviseur en een ingenieur van Roossien eerst een opname bij de metaalverwerker. Daarna werden er in de tekenkamer met de software van Inventor 3D-tekeningen gemaakt van de toegangsbordessen en de kooiladder. De maatvoering van deze klimmaterialen werd op locatie gecontroleerd. De ladders bleken passend in de omgeving en werden geproduceerd in de fabriek van Roossien.

  Twee toegangsbordessen

  Vervolgens kwam het montageteam van Roossien in actie. Om van de overslagkraan te kunnen op- en afstappen bevestigden de monteurs de twee toegangsbordessen vakkundig aan de behuizing van de twee rupsbanden, oftewel het onderstel van de kraan. De maatwerk bordessen zijn voorzien van leuningwerk en sluiten perfect aan op de vaste trap die leidt naar de kraancabine. Een vaste ladder van verzinkt staal met zes sporten maakt de bordessen van thermisch verzinkt staal toegankelijk. Zo bieden de bordessen veilig toegang tot de overslagkraan.

  Aluminium kooiladder
  Het loopbordes rondom de cabine van de overslagkraan had nog geen secundaire vluchtroute. De monteurs van Roossien bevestigden de kooiladder met een hulpconstructie van thermisch verzinkt staal aan de onderkant van dit bordes. De kooiladder steekt uit aan de onderkant van het bordes en heeft een valladder, te ontgrendelen met een borgpen. Bij calamiteiten kan de bediener de overslagkraan nu dus veilig verlaten via deze noodladder. Zoals op de foto te zien is leverde het montageteam prima werk af. Roossien wenst Virol dan ook vele, veilige werkuren toe met deze kraan!

  Maatwerk
  Ben jij op zoek naar een maatwerkproduct? Vraag dan nu een offerte aan.

  Offerte maatwerk                                                           

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »