Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mark Roossien - Woensdag 18 Maart 2020

  Moet mijn ladder of trap jaarlijks gekeurd worden?

  Een kort en bondig antwoord; Conform de Arbowet dient al uw klimmateriaal periodiek te worden geïnspecteerd. De richtlijn hiervoor is jaarlijks.

  Maar wat houdt dit nou precies in?

  Alle werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor het gezond en veilig werken en voor de invulling van deze wet in de eigen organisatie of branche.

  Elke werkgever en branche kijkt anders tegen zo'n invulling aan, bij sommige sectoren worden er strengere eisen verwacht voor, niet alleen het keuren van ladders en trappen, maak ook roostervloeren. In sommige gevallen is niet een jaarlijkse, maar een kwartaalkeuring van belang. 

  Een goed voorbeeld waarvoor een jaarlijkse keuring van belang is, is een roostervloer. Elke dag lopen er in de industrie/fabrieken werknemers rond met een veilig gevoel over roostervloeren, maar is dit terecht? Zitten alle roosters nog goed vast met klemmen, of zitten de klemmen inmiddels los? Of missen sommige klemmen zelfs compleet? Dit komt in de realiteit vaker voor dan je misschien zou denken. Zorg ervoor dat jaarlijks alle klimmaterialen, roostervloeren en trappen worden gekeurd. Zorg voor de veiligheid van werknemers.

  Onze service
  Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor het inspecteren van het klimmateriaal, maar ook onder andere roostervloeren. Indien dit leidt tot een inspectieopdracht, komt onze inspectiedienst bij je op locatie langs. Met een minimum aan invloed op de dagelijkse werkzaamheden voert onze inspectiedienst een visuele inspectie uit op alle aanwezige klimmaterialen, ongeacht merk. Ieder item wordt (mits het materiaal dit toelaat) voorzien van een permanent aangebracht uniek nummer en keuringssticker.

  Herstel of reparatie
  Er wordt een duidelijke scheiding gemaakt van goedgekeurd en niet-goedgekeurd materiaal. Bij het laatste zal per geval worden bekeken of herstel mogelijk of zinvol is. Eventuele reparatiewerkzaamheden zullen wij zoveel mogelijk ter plaatse uitvoeren. Waar dit niet mogelijk is, kunnen wij in overleg een vervolgafspraak maken en/of vervangende items aanbieden. De keuringsresultaten worden met zeer korte verwerkingstermijn in ons registratiesysteem vastgelegd, waarna je direct ter plaatse de digitale rapportage al ontvangt.

  Vraag vandaag nog een inspectie aan voor je klimmateriaal, werk altijd veilig op hoogte.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »