Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mark Roossien - Donderdag 8 Januari 2021

  Keurbordessen voor roodvlees slachthuizen

  De eisen voor keurbordessen in roodvlees slachthuizen in de vleesindustrie zijn aangepast d.d. januari 2020. Door het coronavirus zijn deze eisen pas in november 2020 toegepast door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). 

  Zo staat in het eisentabel 'Advies Keurbordessen' omschreven dat de bordestrappen vanaf een hoogte van 500mm moeten voldoen aan een leuningwerk van minimaal 1.100 mm. Daarnaast wordt er een bordessterkte vereist met een minimale puntbelasting van 125 kg per m² en horizontaal van minimaal 30kg. Onze bordestrappen hebben een maximale belasting van 150kg.

  Belangrijk
  Het is aan de slachthuizen zelf om te boordelen hoe hoog de trap moet zijn om hooghangende delen van karkassen te kunnen beoordelen. Daarnaast zijn er voor onze bordestrappen géén aanvullend onderzoek verplicht van de NVWA, omdat het bij Ladder.nl éénpersoons bordestrappen betreffen.

  Naast de algemene eisen van de bordestrappen, wordt er het volgende nog aangekaart in het eisentabel:

  • Stopknop slachtbaan goed bereikbaar
  • Handwasgelegenheid en sterilisator binnen acceptabele afstand, in relatie tot bandsnelheid tijdens PM keuring
  • Elektrische aansluitingen geaard
  • Toetsschermen goed bereikbaar
  • Opstelling bordes: Direct bereikbaar zonder obstakels of struikelgevaar
  • Opstelling bordes: Los van aangrenzende machines/apparatuur


  Remsysteem

  Onze bordestrappen worden standaard geleverd met een remsysteem welke op belasting blokkeert, tevens kunnen 2 van de 4 wielen worden geremd met de voet, voor extra veiligheid. Handleuningen zijn optioneel, deze kunnen los worden besteld.

  Handleuning
  Wij raden het aan om minimaal één handleuning erbij te bestellen. De handleuningen worden als combinatie bij de bordestrappen getoond op de desbetreffende productpagina.

  Bordestrap 4 treden   Bordestrap 5 treden


  De bordestrappen van Ladder.nl voldoen aan de huidige eisen van de NVWA, zoals deze opgesteld staan in het document 'Advies Keurbordessen'. 

  Klik op de bovenstaande afbeeldingen om naar het overzicht voor bordestrappen te gaan.

  Voor vragen kan je elke werkdag tussen 08.00 t/m 17.00 ons telefonisch of via de live chat bereiken. Wij zijn 24/7 open voor vragen via contact of direct via [email protected].

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »