Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nynke Koornstra - Dinsdag 3 Mei 2021

  Vliegtuigtrap maakt onderhoud klassieke Fokker eenvoudig

  Met als bouwjaar 1985 is de F27 400M ‘Excalibur’ een klassieker onder de militaire turbopropellervliegtuigen die Fokker in zijn hoogtijdagen bouwde. Een robuuste veteraan die nog steeds ooievaarsvluchten maakt. De Stichting Vliegend Nederlands Cultureel Erfgoed (VNCE) twijfelde geen moment toen dit type werd aangeboden en haalde het vliegtuig eind vorig jaar van Amerika naar Lelystad. Daar wordt de kist met liefde voor authentieke en belangrijke toestellen uit de Nederlandse vlieghistorie beheerd en luchtwaardig gehouden.



  In de lucht houden

  Dat luchtwaardig houden van het vliegtuig gaat niet zomaar. Om het vliegtuig te kunnen nakijken en waar nodig te repareren moet je veilig kunnen werken op hoogte. De VNCE zocht daarom contact met Roossien Hoogwerktechniek en kocht een vliegtuigtrap. Omdat Roossien graag ziet dat de Troopship nog zeker een tijdje in de lucht blijft besloot het bedrijf, na een bezoek op locatie, de VNCE te sponsoren met een tweede vliegtuigtrap voor het onderhoud aan het vliegtuig. Daar was de crew van de VNCE maar wat blij mee.



  Standaard vliegtuigtrap
  Met de verrijdbare platformtrap dat de VNCE aanschafte is het onderhouden van het vliegtoestel namelijk een eitje. Met elf treden met aluminium ribbelprofiel, een werkhoogte van 4.290 mm en een modulaire opbouw is de standaard vliegtuigtrap eenvoudig te assembleren. Het driezijdige leuningwerk met voet- en knielijsten op het platform geven de monteur daarbij niet alleen een veilig gevoel, maar zorgen er ook voor dat de onderhoudswerkzaamheden aan het vliegtuig in een handomdraai verricht kunnen worden. Deze trap is dan ook gemaakt voor de vliegtuigindustrie.

  Vliegtuigtrap op maat
  De maatwerk vliegtuigtrap die Roossien aan de VNCE schonk doet niet voor z’n soortgenoot onder. De trap heeft namelijk acht staalverzinkte roostertreden en staat met een hellingshoek van 45° stevig op z’n wielen. Dit maakt de trap extra geschikt voor eventuele outdoorwerkzaamheden en met olie- of ijsbesmeurde omgevingen. Met een hoogte van 1.650 mm heeft de vliegtuigtrap daarbij de perfecte positie voor bijvoorbeeld het nakijken van het binnenwerk van de motor.

  Maatwerk vliegtuigtrap

  Spontaan op de foto
  In april laadde de monteur van Roossien de vliegtuigtrappen in de vrachtwagen en reed hij naar airport Lelystad om ze persoonlijk af te leveren. Daar zette hij de vliegtuigtrap in no time in elkaar. Na een warm onthaal de volgende dag door het team van VNCE werden er tijdens een fotoshoot nog een aantal mooie plaatjes geschoten. En werd er na een gezellige en leerzame dag met de crew van VNCE een spontane groepsfoto gemaakt. Dankzij de vliegtuigtrappen kan de technische crew nu moeiteloos werken op hoogte. Roossien wenst de Excalibur en de VNCE dan ook nog vele mooie vliegjaren toe!

  VNCE + Roossien + Fokker F27

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »