Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Mark Roossien - Maandag 26 November 2020

    De bordestrap

    De populaire bordestrap is een eenzijdig begaanbare bordestrap uitgevoerd met veergeremde wielen. De vier zwenkwielen (Ø 125 mm) worden op ballast/gewicht geremd. Na het afstappen komt de bordestrap weer in de verrijdbare stand.

    Twee van de wielen, rechtsvoor en linksachter, zijn voorzien van een rem. Het gebruiken van de rem is simpel door de lip van de rem met de voet in te drukken. De sterke aluminium schroefkanaal profielen maken het verschil met andere vergelijkbare bordestrappen.

    Het hoge standaard van de Duitse kwaliteit is terug te zien in elk onderdeel van de bordestrap. Door de modulaire opbouw zijn eventuele beschadigde onderdelen gemakkelijk te vervangen.

     

    Bordestrap met 3 treden Bordestrap met 4 tredenBordestrap met 6 tredenBordestrap met 8 treden

    Het platform
    Het ruime platform van 600 x 800 mm is voorzien van driezijdig leuningwerk, bestaande uit een hand- en knieleuning en schoprand geeft een veilig gevoel bij langdurig werken op hoogte. De 200 mm diepe aluminium ribbelprofiel treden geven grip en zijn prettig beloopbaar.

    De varianten treden
    Naast de standaard aluminium treden zijn er ook modellen in ons assortiment die zijn uitgevoerd met anti-slip open staalroostertreden. Deze uitvoering adviseren wij wanneer de bordestrap veelal buiten wordt gebruikt of in omgevingen waar oliën of vetten veel voorkomen. De draagstaven van deze treden en roostervloer zijn gekarteld, dit geeft extra grip. Door de open roostertreden kan bijvoorbeeld vuil zich niet ophopen.

     

    Aluminium ribbelprofiel treden     

     

    Ook wordt de bordestrap veel ingezet bij productielijnen voor het aanvoeren van grondstoffen en zien we de bordestap ook vaak toegepast in magazijnen voor bijvoorbeeld “orders-picken”.

    Wij zijn zo overtuigd van de hoge kwaliteit onze bordestrappen dat er standaard 15 jaar fabrieksgarantie op zit. De bordestrap van Ladder.nl is dan ook al meer dan 25 jaar het meest populaire product in ons assortiment. Onze bordestrappen zijn gecertificeerd conform de EN-131-7 en belastbaar tot 150 kg. De bordestrappen zijn verkrijgbaar van stahoogtes variërend van 480 mm tot en met 1.920 mm.

    Bordestrap in magazijn

    De modellen bordestrappen in ons assortiment

    Instructies voor het gebruik

    • Voor ieder gebruik dient een visuele inspectie te worden uitgevoerd. Controleer daarbij de bordestrap op gebreken zoals vervorming, slijtage en ontbrekende onderdelen.
    • Bij opgemerkte beschadigingen dient de bordestrap eerst gerepareerd te worden alvorens deze wordt gebruikt, de reparatie dient uitgevoerd te worden door Ladder.nl (Roossien) of een ter zake deskundig persoon.
    • De bordestrap dient periodiek, doch minimaal één keer per twaalf maanden, te worden gekeurd door een ter zake deskundig persoon.
    • Houdt de bordestrap zoveel mogelijk vrij van ongerechtigheden zoals natte verf, modder, sneeuw en olie.
    • Controleer of de bordestrap is voorzien van een geldige inspectie-/ of keuringssticker.

     

    Plaatsen van de bordestrap

    • Verzeker uzelf, iedere keer, dat de bordestrap geschikt is voor het doel waarvoor u het gaat gebruiken. Gebruik de bordestrap uitsluitend voor het doel waarvoor deze is vervaardigd. Gebruik de bordestrap niet als steiger of stellage e.d.
    • Belast de bordestrap niet boven 150 kg, de maximale belasting voor het bordes bedraagt 150 kg. De maximale belasting voor een trede bedraagt 150 kg.
    • Zet de wielen van de bordestrap voor gebruik te allen tijde op de rem.
    • Plaats de bordestrap nooit binnen een afstand van 2,5m van niet geïsoleerde - onder spanning staande - elektrische delen van laagspanningsinstallaties en netten. Plaats de bordestrap nooit nabij delen van hoogspanningsinstallaties.
    • Plaats de bordestrap altijd op een stevige, stabiele, horizontale en niet gladde ondergrond waarin de wielen van de bordestrap niet kunnen wegzakken en/of wegglijden. Dus niet op tafels, kisten, kratten en andere onstabiele ondergronden, zoals modderige bodem en los zand.

     

    Gebruik van de bordestrap

    • Beklim de bordestrap met minimaal één hand vrij van gereedschappen e.d. Houdt tijdens het beklimmen de leuning(en) van de bordestrap goed vast, het belopen van de bordestrap dient altijd met het gezicht naar de bordestrap toe te geschieden.
    • Sta tijdens het verrichten van werkzaamheden altijd met twee voeten op een trede of op het bordes van de bordestrap. Reik en leun niet te ver opzij of voorover tijdens werken op een bordestrap (max. 1 armlengte). Verplaats een bordestrap indien nodig wat vaker.
    • Ga nooit op de leuning van de bordestrap staan.
    • Verplaats de bordestrap nooit terwijl er een persoon op staat.

    De bordestrappen worden deels geassembleerd met een duidelijke montage handleiding en worden als pakket geleverd.

     

    Antwoord niet gevonden?
    Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

     

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »