Contact - [email protected]
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Nynke Koornstra - Vrijdag 26 Juni 2021

    Boeken van de hoogste plank halen met de bibliotheekladder

    De boekenkasten in de mediatheek van het Maerlant Lyceum in Den Haag zijn met negen planken best hoog. Om veilig boeken van de hoogste plank te pakken maakt de middelbare school dan ook gebruik van een bibliotheektrap van Roossien. Deze stabiele magazijntrap staat altijd in de optimale positie en maakt boeken in een grote boekenkast als deze over de hele breedte bereikbaar. De aluminium trap gaat wel 101 jaar mee. Het Maerlant maakte met de aankoop dus zowel een verstandige als een duurzame keuze!

    Veilig in gebruik
    Met de twee haken kan de stellingtrap, of bibliotheekladder, aan een rail opgehangen worden. Zo is de trap geschikt om op elke hoogte boeken uit de kast te halen. De acht treden van de stellingtrap hebben een anti-slip ribbelprofiel. Samen met de kunststof ladderschoen zorgen deze voor grip en maken deze de trap veilig in gebruik. Twee ophanghaken maken het bovendien mogelijk op de stellingtrap rechtstandig weg te hangen. Zo is de oersterke stellingtrap met een maximale belasting van 150 kilo perfect voor gebruik in bibliotheken én eenvoudig en netjes op te bergen.



    Elke denkbare maat
    Stellingen in magazijnen hebben nooit dezelfde hoogte en geen boekenkast is gelijk. De stellingtrappen van Roossien zijn dan ook in meerdere modellen en in elke denkbare maat verkrijgbaar. De stellingtrap met de Nivello ladderschoenen en de verrijdbare trap met veergeremde wielen zijn bijvoorbeeld ook aanraders voor gebruik in bibliotheken. Staat de gewenste maat niet in het assortiment? Vraag dan eenvoudig een offerte aan voor de juiste maatvoering.



    Renovatie Maerlant Lyceum
    Het interieur van het Maerlant Lyceum werd in 2009 stevig onder handen genomen door de Ontwerpwerkplaats in Rotterdam. Tijdens de revitalisatie werd de voormalige gymzaal omgebouwd tot mediatheek. Hierin werden een aantal compacte computereilanden gerealiseerd en een grote leestafel geplaatst, omringd door een custom-made boekenkast. Sindsdien kunnen leerlingen er samen werken ongestoord werken aan hun opdrachten voor Nederlands, Engels en wiskunde. En met behulp van de stellingtrap van Roossien elk boek uit de boekenkast halen dat ze ervoor nodig hebben!


    Krijg vrijblijvend advies voor jouw project van één van onze Technische Adviseurs.

    Maatwerk aanvraag

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »